fleimio art-gallery

fleimio art-gallery on uusi taidegalleria, joka avattiin tammikuussa 2020. Se sijaitsee Tuusulan keskustassa osoitteessa Kaupparaitti 3. Se on osa fleimio design-art-work -liikettä, joka yhdistää teollisesti muotoillut suomalaiset design-tuotteet ja nykytaiteen.

fleimio art-galleryn tavoitteena on järjestää vuodessa yksitoista taidenäyttelyä. Näyttelyiden profiilin tavoitteena on, että fleimio taidegalleriassa voi olla esillä monenlaista nykytaidetta: grafiikka-, öljyväri-, akryyli-, akvarelli-, kangasmaalauksia, veistoksia sekä valokuvateoksia.

fleimio art-gallery palvelee kävijöitä näyttelyn aikana ja antaa opastusta. fleimio-liikkeen aukioloajat ovat MA-PE 10-17 ja LA 9-14.

fleimio taidenäyttely

Kuva: Maritta Meckelborgin taidenäyttely fleimio art-galleryssä maaliskuu 2020 (photo credits: Antti Kallio / Studioverstas)

 

fleimio art-galleryn valitsema kuraattori valitsee näyttelyn taiteilijan, jonka kanssa sovitaan hyvissä ajoin kulloisenkin näyttelyn aikataulu ja sisältö. fleimio art-galleryn näyttelyt antavat taiteilijoille mahdollisuuden esitellä teoksiaan Tuusulan keskustassa. Näyttelyiden rinnalla pyrimme kutsumaan ihmisiä tulemaan keskustelemaan ja mukaan fleimio tapahtumiin.

fleimio art-galleryssä voi pitää joko pienen tai suuren näyttelyn: pienen tilan näyttelypinta-ala on noin 35 m2, seinäpinta-ala teoksille on 30 m2. Suuren tilan näyttelypinta-ala on noin 100 m2 ja se tarkoittaa, että taideteokset ovat esillä myös fleimio design-liikkeessä. Taiteilija voi tutustua näyttelytiloihin milloin tahansa ennen näyttelyä. Yhden näyttelyn kesto on sovittavissa: kolme-neljä viikkoa. Näyttelyn vuokra laskutetaan ennen näyttelyn avajaisia.

fleimio design-art-work pohjapiirrustus

Kuva: pohjapiirros fleimio design-art-work -liikkeestä

 

fleimio art-gallery suunnittelee yhteistyössä taitelijoiden kanssa teosten esitykset paikan päällä tiloissa, joihin teokset asennetaan. Taitelija vastaa teostensa esillelaitosta ja näyttelyn pystytyksestä sekä purkutöistä ja siivouksesta yhdessä sovitun aikataulun mukaisesti. Taiteilija sitoutuu jättämään tilat näyttelyn jälkeen sellaiseen kuntoon, kun tila oli ennen taiteilijan näyttelyä. Lisäksi taiteilija valmistelee myydyt teokset noutovalmiiksi ne ostaneiden asiakkaiden noutoa varten, kun näyttely on päättynyt.

fleimio art-gallery tekee yhteistyössä taitelijan kanssa teosluettelon, joka toimii samalla näyttelyssä vierailijoille myyntiesitteenä saatavilla olevista teoksista. Taiteilija määrittelee teoksilleen hinnan yhteistyössä fleimio kanssa. fleimio art-gallery esittelee ja myy näyttelyn aikana taitelijan teoksia ja saa siitä myyntiprovision. Suunnittelemme taitelijan kanssa yhteistyössä näyttelyyn liittyvät mahdolliset tapahtumat ja muut tilaisuudet.