Synnyinkivet ja Muita Teoksia 1. – 30.9.2020

Syyskuussa fleimio art-galleryssä on esillä mielenkiintoinen Arja Kärkkäisen Synnyinkivet ja Muita Teoksia -taidenäyttely, mikä koostuu betoniveistokseista ja kollaaseista.

Arja Kärkkäinen josta käytävät kaikuvat yksityiskohtia fleimio art-gallery 09 2020

kuva yllä: yksityiskohta teoksesta Josta käytävät kaikuvat, Arja Kärkkäinen 2019

Näyttelyssä on teoksia vuosilta 2015 ja 2019. Merivartioston Maasiat Ovat Karanneet -kollaasit on tehty Villa Karon taiteilijaresidenssissä Beninissä vuonna 2015. Teokset käsittelevät sukupuolta ja valkoisen naisen asemaa. Synnyinkivet -veistossarja on esitetty Helsingin Taidemuseon HAM Galleriassa loppuvuodesta 2019. Teokset kuvaavat solun jakautumista tai hajoamista, silmällä havaitsematonta prosessia. Teosten lähteenä on taiteilijan elämässä samanaikaisesti tapahtuneet oman lapsen syntymä ja ystävän kuolema. Uuden elämän ja kuoleman teemat rinnastuvat solunjakautumisen kuviin.

kuva alla: kuva Etuuspäätösfriikki-kollaasista, Arja Kärkkäinen

Arja Kärkkäinen Etuuspäätösfriikki fleimio art-gallery 09 2020

 

Arja Kärkkäinen (s. 1986) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista vaatesuunnittelijaksi sekä kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemian kuvanveiston osastolta. Kärkkäinen työskentelee pääasiallisesti kuvanveiston ja videotaiteen parissa, mutta monialaisuus ja laaja tekniikoiden kirjo on oleellinen osa hänen työskentelyään. Teoksissa toistuvat yhteiskunnalliset teemat kuten osallisuus, yhteiskunnan sisäiset ja ihmisten väliset sanattomat sopimukset. Kärkkäisen töitä on esitetty näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Teoksia on muun muassa Kansallisgallerian, Helsingin Taidemuseon ja Kuvataideakatemian julkisissa kokoelmissa. Kärkkäinen on toteuttanut julkisia taideteoksia muun muassa Irlannin Suomen suurlähetystöön ja Helsingin Uuteen Lastensairaalaan sekä osallistunut Presidentti Niinistön muotokuvaan yhtenä sadasta taiteilijasta.

Arja Kärkkäisen Synnyinkivet ja Muita Teoksia -taidenäyttely on esillä fleimio art-galleryssä 1. – 30.9.2020. fleimio art-galleryn aukioloajat ovat MA-PE 10-17 ja LA 9-14. Tulostettu teosluettelo nähtävillä fleimio art-gallerystä.

Lisätietoa fleimio art-gallery

https://fleimio.com/fleimio-art-gallery-info/

 

 

Tulevat taidenäyttelyt fleimio art-gallery

Lokakuu 2020 (varattu)
Marraskuu 2020 (Katariina Souri)
Joulukuu 2020 (varattu)

Aiemmat taidenäyttelyt fleimio art-gallery

Maritta Meckelborg 31.1. – 28.3.2020

Luota Unelmoi ja Elä 1.4. – 31.5.2020

Rainbow Dash 1. – 28.8.2020